Aktivan godišnji odmor

ali bez žurbe

Krenite na putovanje iz snova bez žurbe, ne razmišljajući na rezervacije hotela, dokle radi recepcija, šta ako vam se sviđa neko mesto a imate rezervisan hotel u drugom gradu, ili ako vam se ne sviđa pa bi krenuli ranije iz tog grada i stotine drugih razloga. Iz sopstvenog iskustva mogu vam reći da je optimalno da dnevno pređete 350-400km. To je nekih 6-7 sati vožnje, jutarnja kafa i doručak, otprilike 1,5- 2sata. Za ručak će vam trebati 1-1,5sati i još negde da popijete kafu.
Dan je već prošao!
Ako nigde ne žurite, nemojte voziti po mraku jer tada ne vidite okolinu.

Kamper
IMG-OUR
Novčanik i pasoše u dzep

Zavrtite globus

BAŠ TAKO! Planirajte putovanje u hodu jer se mnogo više stvari vidi uz sam put nego preko googla. Nemojte žuriti, uživajte u svakom trenutku, prespavajte pored neke reke ili jezera za koje nikada niste čuli. Ujutro popijete kaficu, doručak naravno slaninica i jaja, pa jutarnje kupanje u jezeru za koje ne znate ime, pa ostanete još jednu noć. Niko vas ne čeka, nigde se ne žurite, nemate plan i jednostavno MOŽE VAM SE! Ako ste uzeli prekratak godišnji odmor onda ostanite dan kraće u nekom gradu koji neće ostaviti takav utisak na vas.

Izbegnite ovakvu situaciju

uštedite novac

Navigaciju podesite na zelenu rutu i boravite na mestima i predelima koje ste gledali samo na televizoru. Izbegavanje plaćanja preskupih putarina ili vinjeta uštedeće vam novac za gorivo i još po nešto, jer je putarina skuplja od goriva. Nema nekih velikih razlika u kilometraži voziti se zelenom rutom. Jeste to sporije, ali najoptimalnija brzina za vožnju kampera je 80-90km/h. Regionalni putevi u Evropi su limitirani na 80 do 100km/h. Iz iskustva, brzina od 80-90km/h daje potrošnju od 8-8,5 lit./100km. Nemojte zaboraviti da vozite kampera koji je uvek opterećen skoro do maksimalne nosivosti.

IMG-OUR
Istraži

Pogledaj video